Groepslessen zelfverdediging & open workshops

Wat ga je leren / herhalen?

 • Effectieve zelfverdediging
 • Levensreddende principes die het verschil maken
 • Zelfverdediging tegen realistisch (!) geweld
  • Waaronder slagen, wurgingen, grepen, mes, ...
 • Ook zelfverdedigingstechnieken op de grond
 • Zowel technieken als leuke dynamische oefeningen

Andere voordelen:

 • Verhoog je zelfvertrouwen
 • Voel je veiliger op straat
 • Ga bewuster door het leven
 • Nieuwe mensen leren kennen
 • Plezier beleven 🙂

Voor wie?

 • Minimumleeftijd: 16 jaar.
 • Voor bestaande leerlingen die hun zelfverdediging vaardigheden willen opfrissen en verbeteren.
 • Voor beginners zonder ervaring die effectieve zelfverdediging willen leren in een veilige omkadering.

Waar en wanneer gaat het door?

 • Locatie: een sportzaal in Gent (afhankelijk van de periode en beschikbaarheid van zalen)
 • Tijdstip: we plannen periodiek een nieuwe open workshop en ook nieuwe lessenreeksen. Contacteer ons om op de hoogte te blijven hierover.

Over zelfverdediging

Zelfverdediging is het vermogen om jezelf te beschermen tegen gewelddadige aanvallen. De training zal je helpen om fysieke en mentale vaardigheden te ontwikkelen, zoals kracht, snelheid, coördinatie en zelfbeheersing. Zelfverdediging helpt ook bij het vergroten van zelfvertrouwen en het verminderen van angst. Het is belangrijk om te benadrukken dat zelfverdediging niet alleen gaat om het gebruiken van geweld, maar ook om het voorkomen van geweld en het ontwijken van gevaarlijke situaties.

Getuigenissen:

Een fantastische leraar, een echte aanrader, niet twijfelen zeker doen. — Katelijne Verhelst (FEMMA)

Geweldige coach, die zijn lessen zelfverdediging op een heel fijne manier brengt. De sfeer zat erin en we hebben heel veel bijgeleerd. Bedankt om ons zelfvertrouwen te helpen aanwakkeren. — Sophie

Ik heb al enkele lessen achter de rug en ik vind het zeer leerrijk. Je leert jezelf te verdedigen in een situatie waarin je normaal zou bevriezen. Ik hoop dat ik zo een situatie nooit zal meemaken, maar dankzij de lessen weet ik beter hoe ermee om te gaan. — Lotte

Bedankt voor de fijne en leerrijke cursus! Iedereen vond het echt zeer leuk 🙂 — Saul (BeMSA)

Ik voel me een pak veiliger op straat nu ik deze kennis bezit. Zelfs wanneer ik het gevoel heb dat iemand me volgt. — Valérie

Ik heb wat ik geleerd heb jammer genoeg in de praktijk moeten brengen… mijn lichaam deed wat het moest doen, ik heb niets, alleen misschien een blauwe plek of twee, veel schrik opgelopen maar dat is het. De lessen hebben hoogstwaarschijnlijk mijn leven gered... ook op mentaal vlak want ervoor had ik helemaal anders gereageerd. — Nona

Veelgestelde vragen - groepslessen zelfverdediging & workshops

Wat haal ik uit het volgen van groepslessen zelfverdediging / open workshops?

Zowel onze workshops als onze groepslessen zelfverdediging geven je de nodige kennis om je slaagkans aanzienlijk te verhogen als je in aanraking komt met realistisch (!) modern geweld. Je leert robuuste basisprincipes en technieken die ook werken onder stress en angst en die vertrekken vanuit je natuurlijke reflexen.

Bij de groepslessen leer je door de herhaling efficiënter bewegen en de oefeningen dus vloeiender uitvoeren. Ook ontwikkel je door herhaling een eigen "stijl". Een vechtstijl die best past bij jouw lichaamsbouw en voorkeuren. En je traint ook je geest zodat de kans op 'bevriezen' veel kleiner zal worden als je regelmatig een groepsles zelfverdediging doet.

Wat is het verschil tussen workshops en groepslessen?

 • Onze workshops zelfverdediging vormen een goede basisintroductie zelfverdediging en duren 2 of 3 uur. Ze focussen op de basisprincipes. Als je workshops opnieuw volgt kan je daarmee de basis goed herhalen.
 • Onze groepslessen zelfverdediging bestaan uit lessenreeksen (bv. 10 lessen) en er is dus veel meer tijd om te bewegingen te automatiseren en meer in de diepte te gaan qua kennis en vaardigheden. De vele trainingsspellen helpen je op een leuke manier om je coördinatie te verbeteren en sneller te denken in dynamische vechtsituaties.

Wil je deelnemen aan een open workshop of lessenreeks (groepslessen)? Vraag om op de hoogte te blijven via ons contactformulier. Je ontvangt dan snel een uitnodiging voor de eerstvolgende lessenreeks en/of open workshop.

Wat is het verschil tussen een "open workshop" en een "private workshop"?

Iedere workshop leert je basis zelfverdediging in groep.

 • Een open workshop organiseren wij en is uitsluitend voor vrouwen. Hieraan kan je individueel deelnemen: je schrijft je in en komt langs naar de zaal die wij voorzien: makkelijk. Contacteer ons om op de hoogte te blijven.
 • Een private workshop organiseer je zelf voor een eigen groep mensen (mannen kunnen ook hier). Bv. voor collega's of medewerkers (team building), voor leden (als vereniging) of je vriendengroep. Je voorziet dan zelf een zaal (of een tuin in de zomer mag ook) en wij komen langs om de workshop te geven. Meer info op deze pagina.

Hoe op de hoogte blijven van groepslessen zelfverdediging & open workshops?

Je kan hier vragen om op de hoogte te blijven (selecteer "" als categorie in het formulier).

Enkele sfeerbeelden: