Workshop zelfverdediging: leer jezelf beschermen!

Geweld in de realiteit overvalt je. Je hebt geen tijd om te analyseren wat er aan de hand is en je bent enorm bang. Je hebt geen tijd om een plan te maken zoals in een competitie. Er is weerstand, chaos en dynamiek. Tijdens onze workshop zelfverdediging leer je je natuurlijke reflexen inzetten als wapen tegen dit type plots geweld en om bevriezen te doorbreken.

Verder leer je hoe anders denken je leven kan redden en diverse bevrijdingstechnieken tegen grepen en wurgingen.

Naast privéles doen we ook workshops voor scholen, bedrijven (team building), vrouwenverenigingen & vriendengroepen.

Wat leer je tijdens een workshop?

 • Effectieve zelfverdediging voor vrouwen
 • Levensreddende principes die het verschil maken
 • Zelfverdediging tegen realistisch (!) geweld
  • Waaronder slagen, wurgingen, grepen, mes, ...

Andere voordelen:

 • Verhoog je zelfvertrouwen
 • Voel je veiliger op straat
 • Ga bewuster door het leven

Praktische info

 • Eigen locatie (bv. ruimte in de school, vergaderzaal, tuin, ...). We kunnen ook helpen om een sportzaal te reserveren.
 • Eigen groep (leden, leerlingen, medewerkers, vrienden, ...)
 • Datum / tijdstip: in samenspraak.
 • Duurtijd: 120 minuten (2 uur).
 • Vaste prijs (ongeacht aantal deelneemsters).
 • Maximaal 25 deelneemsters (er is geen minimum).
 • Meenemen: nette sportieve kledij en een flesje water.
 • Neem hier contact op en kies voor "workshop".

Enkele sfeerbeelden:

Getuigenissen:

Een fantastische leraar, een echte aanrader, niet twijfelen zeker doen. — Katelijne Verhelst (FEMMA)

Brilliant experience! Amazing what one can learn in just a 2 hour session. All the techniques taught are simple but highly effective. And it was fun too for all participants. Strongly recommended.
Peter Corijn (CEO, Van De Velde)

Een super duidelijke workshop gekregen en heel veel bijgeleerd! Zeker een aanrader als je wilt leren hoe je je efficiënt verdedigd in verschillende soorten situaties! — Eline De boeck (jeugdhuis Lodejo)

Onze leerlingen hebben veel gehad aan de workshop! — Karen (Campus Lievegem)

Bedankt voor de fijne en leerrijke cursus! Iedereen vond het echt zeer leuk 🙂 — Saul (BeMSA)

Mijn mening is dat deze workshop standaard op elke middelbare school gehouden zou moeten worden. Seba is een kundige, rustige en doortastend lesgever waarbij je je comfortabel voelt. Hij leert je in no time hoe je jezelf kunt beschermen. Een aanrader voor elk meisje of vrouw, je voelt je stuk sterker en zelfverzekerder. Dank je wel voor de uitermate boeiende en leerzame workshop! Wij en nog heel wat vrouwen gaan een stuk zekerder de straat op! - Sandra, Sophie en Anne

Ik heb wat ik geleerd heb jammer genoeg in de praktijk moeten brengen… mijn lichaam deed wat het moest doen, ik heb niets, alleen misschien een blauwe plek of twee, veel schrik opgelopen maar dat is het. De lessen hebben hoogstwaarschijnlijk mijn leven gered... ook op mentaal vlak want ervoor had ik helemaal anders gereageerd. Ik ben je echt ontzettend dankbaar! — Nona

Over de lesgever:

Seba heeft jarenlange ervaring met vechtsport, krijgskunst en zelfverdediging. Hij combineert effectieve principes uit verschillende disciplines met kennis over psychologie, anatomie en eigen ervaringen.

Als vader van een dochter weet hij maar al te goed hoe kwetsbaar een meisje of vrouw kan zijn op straat. Dit geeft hem een extra motivatie om de best mogelijke zelfverdedigingscursus te bieden voor vrouwen.

Zijn missie is het risico op aanranding en ander geweld drastisch verminderen voor vrouwen. Het gaat niet enkel om technieken, maar ook om de juiste mindset en tactieken om je overlevingskans te vergroten.

Workshop zelfverdediging organiseren? Een effectieve basis!

Een workshop zelfverdediging is populair bij scholen, bedrijven (als 'team building'), vrouwenverenigingen en vriendengroepen.

Voordelen

 • Jouw locatie (bv. ruimte in de school, vergaderzaal of tuin)
 • Privaat: enkel mensen uit jouw groep / vereniging / ...
 • Vaste prijs (ongeacht aantal deelnemers)

Hoe werkt het?

 1. Je neemt contact op namens je groep (bv. school, vereniging, vriendengroep, ...) en kiest 'workshop'.
 2. We stemmen af over mogelijke tijdstippen en zoeken in samenspraak een geschikt moment.
 3. Wij komen langs op het overeengekomen tijdstip om de workshop te geven (in een zaal die jullie voorzien).

Contacteer ons (en kies voor "workshop").

Voorwaarden workshop zelfverdediging

 • Maximaal 25 deelnemers (er is geen minimum)
 • Jullie voorzien de locatie (zaal* / tuin / ...)
 • Wij komen langs ter plaatse (we vertrekken uit Gent)

* Geen zaal? Het is zeer makkelijk (en goedkoop) om online een sportzaal van de stad te reserveren. Vraag ons gerust om uitleg.

Is 2 uur niet te weinig?

Een workshop zelfverdediging is zoals een EHBO cursus en een EHBO cursus is natuurlijk geen opleiding geneeskunde (wat jarenlange studie vereist) maar geeft je wel de nodige kennis om je slaagkans aanzienlijk te verhogen als je iemand zijn of haar leven wil redden. En in geval van deze workshop gaat het dus om jouw eigen leven in de context van realistisch (!) geweld. Je leert robuuste basisprincipes en technieken die ook werken onder stress en angst en die vertrekken vanuit je natuurlijke reflexen.

Als je dit liever in aparte lessen leert of gewoon dieper wil gaan dan kan je ook privélessen volgen (bv. samen met een vriendin). Door de persoonlijke aandacht leer je op korte termijn alle kernprincipes en we verbeteren tegelijk je coördinatie en effectiviteit.