Links voor leerlingen

Zelfverdediging tools

Je lichamelijke wapens heb je altijd op zak: vertrouw daarop! Daarnaast kan je deze overwegen:

  • Tactische zaklamp. Dit is een zeer goede tool om tegenstander(s) te verblinden (en als impact wapen). En robuuster dan pepperspray.
  • Persoonlijk alarm. Dit kan criminelen doen schrikken en doen weglopen (want ze hebben een hekel aan aandacht en getuigen). Dit is dus geen 'wapen', wel een potentieel afschrikmiddel.

Enkele boeken

  • "The Talent Code". Over hoe je heel goed in iets kan worden door een andere manier van leren. Hoe je hersenen werken in het leerproces en hoe je dit kan benutten. Ook hoe wij trainen.
  • "The Gift Of Fear". Een boek dat je leert vertrouwen op je buikgevoel. En over angst en manipulatie.
  • "Championship Fighting". Een uitleg over de 'vallende stap' in de context van boksen en goede tips als je wil leren boksen (= sport).
  • "Meditations On Violence". Over de verschillen tussen realistisch geweld en martial arts training. Een must-read als je traditionele martial arts of vechtsport wil beoefenen (zodat je deze zaken niet gaat verwarren met zelfverdediging). Je kan bijna overal iets uit leren, veel technieken zijn bruikbaar en het kan ook gewoon heel leuk zijn om te sparren/rollen, maar vergeet nooit de context van écht geweld als je dit primair doet om je te leren verdedigen.
  • "The Art of War" en "The Book Of Five Rings". Twee klassiekers, o.a. over strategie en misleiding als sterkste wapen in de strijd. Je intenties, vaardigheden, ... verbergen zodat je tegenstander niet weet wat te verwachten. Onzekerheid toevoegen in zijn wereld als ultieme voordeel. Perceptie versus observatie.

STAY SAFE!

P.S.: wil je een korte getuigenis schrijven over je les-ervaring? Gebruik dit formulier. Dank bij voorbaat 😉